For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Folkets bibliotek - Tænketanken Fremtidens Biblioteker

Arrangør:
Tænketanken Fremtidens Biblioteker.
Dag:
15. juni 12:00 - 13:00
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Andet
Sprog:
Dansk
Sted:
Allinge Røgeri
Resumé:

Hvad er nytteværdien af biblioteket? Hvordan udvikler vi bibliotekerne, som borgerne gerne vil have dem, hvis vi også skal se på de politiske ambitioner med fremtidens bibliotek? En debat, der bygger på resultaterne af en Tænketankens analyse af borgernes ønsker og behov for fremtidens bibliotek.

Beskrivelse:

De seneste undersøgelser der har fokuseret danskernes biblioteksbrug har vist at færre danskere bruger bibliotekerne. Særligt for de unge ser det ikke godt ud – for det er fremtidens fødekæde af biblioteksbrugere. Sat lidt på spidsen, kan det opfattes som at bibliotekernes tilbud og services grundlæggende er ude af trit med danskernes behov. Men hvad er det for et bibliotek borgeren vil have og hvad kan motivere dem til at bruge biblioteket mere? Hvordan matcher borgernes behov de politiske ambitioner for fremtidens folkebiblioteker. Hvad vil politikerne med folkebiblioteket, hvilken rolle skal det spille og kan og skal vi følge borgernes ønsker? Med afsæt i resultater fra Tænketankens landsdækkende segmenteringsanalyse, sætter vi fremtidens folkebiblioteket til debat med fokus på danskernes ønsker og behov & politiske ambitioner og muligheder.

Deltagere:
Pia Allerslev, kultur- og fritidsborgmester, Københavns Kommune. Michel Steen-Hansen, direktør, Danmarks Biblioteksforening. Vagn Ytte Larsen, formand, Danmarks Biblioteksforening. Laila Kildesgaard, kommunaldirektør, Bornholms Regionskommune. Lotte Hviid Dhyrbye, leder, Tænketanken Fremtidens Biblioteker.
Kontaktperson 1
Lotte Hviid Dhyrbye, leder, Tænketanken Fremtidens Biblioteker, 2763 1494, lhd@db.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Biblioteker, Digitale medier, Digitalisering, Fremtidens bibliotek, Kultur, Tænketank
Sidevisning:
848

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)