For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

600.000 flere ældre i 2040 - hvordan får vi råd?

Arrangør:
Københavns Universitet.
Dag:
15. juni 18:25 - 19:20
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Sundhed, omsorg og forebyggelse
Tema 2:
Uddannelse og forskning
Sprog:
Dansk
Sted:
G25 Københavns Universitet - Allinge Havn, inder- og ydermole
Resumé:

Er massive besparelser eller banebrydende innovation løsningen når udgifter ældreomsorg stiger?

Beskrivelse:

Riget fattes penge til velfæld, mens fremtiden byder på langt flere ældre. Så hvordan får vi råd til det hele? Skal de velhavende rige ældre betale selv? Skal alle have ret til folkepension? Skal de friske ældre give en hånd med i plejen af de mindre friske. I 2040 vil antallet af personer over 65 år stige fra godt 0,8 mio. i dag til 1,4 mio. Antallet af de meget ældre, nemlig mænd og kvinder på 80 år eller derover vil i samme periode blive fordoblet - fra 227.000 til 457.000 personer.  Samtidig bliver den arbejdende, skatte-betalende del af befolkningen mindre. Kan vi spare os ud af den udfordring eller kan teknologiske løsninger redde budgettet? Kan vi redefinere det offentliges opgave med at tage hånd om landets ældre? Er det robotter eller familiemedlemmer, der skal på banen? Skal man arbejde, til man ikke kan længere, og skal rygere og overvægtige selv betale for deres behandling og pleje? Kom og vær med til at tage debatten om den varme kartoffel: De danske ældreudgifter.

Deltagere:
Jeppe Jakobsen, ældreordfører, Dansk Folkeparti. Kirsten Normann Andersen, ældreordfører, SF. Bjarke Oxlund, lektor og ældreforsker, Københavns Universitet. Karsten Vrangbæk, professor i folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Erik Stagsted, landsformand, Danske Ældreråd. Janni Brixen, journalist og ordstyrer, Købehavns Universitet.
Kontaktperson 1
Janni Brixen, Københavns Universitet, 93565257
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
offentlig-privat samarbejde, Omsorg, Pension, Sundhedsinnovation, Sundhedspolitik, Sundhedsteknologi, Ældre, Ældrepleje
Sidevisning:
584

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)