For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Oprør fra udkanten

Arrangør:
Københavns Universitet.
Dag:
16. juni 11:25 - 12:10
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Vækst, erhverv og beskæftigelse
Tema 2:
Demokrati og forvaltning
Sprog:
Dansk
Sted:
G25 Københavns Universitet - Allinge Havn, inder- og ydermole
Resumé:

Danmark i politisk forandring. Vælgere skifter parti og forskel mellem land og by vokser. Hvorfor?

Beskrivelse:

Vælgerne stemte anderledes ved folketingsvalget 2015: De besluttede sig sent, mange skiftede parti, der var store geografiske forskelle på tværs af landet. De gamle partier fik det dårligste valg nogensinde, og partiet Alternativet blev født. De unge kvinder gik mod venstre og de unge mænd mod højre. Det var ikke et historisk skred men kulminationen på en udvikling, der er sket over de seneste mange valg. Valgkampens øgede fokus på flygtninge- og indvandrerspørgsmål var en ”game changer”, som sikrede blåt flertal. Flygtige enkeltspørgsmål havde indvirkning på vælgernes kryds, som aldrig før. Det samme havde partiledernes adfærd og en generel mistillid til politikerne. Vælgere med kort uddannelse og lav indkomst udløste med deres kryds et oprør fra udkanten - både geografisk, socialt og politisk. Valgforsker og professor på Københavns Universitet Kasper Møller Hansen analyserer folketingsvalget i 2015, og ser, hvor vi er på vej hen på det politiske Danmarkskort.

Deltagere:
Pia Kjærsgaard, formand for Folketinget, Dansk Folkeparti. Johanne Schmidt-Nielsen, medlem af Folketinget, Enhedslisten. Kasper Møller Hansen, professor og valgforsker, Københavns Universitet. Jens Ringberg, politisk analytiker DR Nyheder, ordstyrer.
Kontaktperson 1
Janni Brixen, Københavns Universitet, 93565257, jab@samf.ku.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
flygtninge, Indvandrere, lokalsamfund, mediers rolle, Samfundsdebat, Tilknytning til arbejdsmarkedet, tryghed, Udkantsdanmark, Urbanisering, velfærd
Sidevisning:
459

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)