For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Debat: Kampen for et ’Plastfrit Hav’ – hvordan vinder vi?

Arrangør:
Projekt Plastfrit Hav.
Dag:
17. juni 15:00 - 16:00
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Miljø og fødevarer
Tema 2:
Klima og energi
Sprog:
Dansk
Sted:
A34 Affalds- og Ressourceteltet - Danchells Anlæg
Resumé:

NGO’er, plastbranchen og politikere vil plastik i havet til livs, men hvordan gør vi det bedst?

Beskrivelse:

Folketinget er enige om, at DK har brug for en national handlingsplan mod plastikforurening, men hvilke initiativer skal planen indeholde for, at den bliver effektiv i praksis? Hvor meget kan øget genanvendelse og mere cirkulær økonomi gøre for at minimere mængden af plastik i havet? Er bioplast et reelt alternativ? Og hvordan kan miljøet drage fordel af, at plastikforurening er et emne, der optager rigtig mange forbrugere? Kan danske løsninger og teknologi gøre en forskel på et globalt niveau, hvor mange tredjeverdenslande dagligt udleder enorme mængder af plastik i havet bl.a. som en konsekvens af katastrofal affaldshåndtering? Det er nogle af de spørgsmål, som journalist på DR P1 Karen Hjulmand søger at få svar på i en debat med repræsentanter fra NGO’er, Folketinget og plastbranchen. Du får som deltager rig mulighed for at involvere dig undervejs i debatten og via #PlastfritHav, da vi meget gerne vil høre dine forslag til, hvordan vi reducerer mængden af plast i havet.

Deltagere:
Maria Gjerding, Folketingsmedlem, Enhedslisten. Henrik Beha Pedersen, Miljøbiolog og stifter af Plastic Change, Plastic Change. Malene Møhl, Rådgiver i kemikalier, Det Økologiske Råd. Christina Busk, Miljøpolitisk chef, Plastindustrien. Lea Wermelin, Folketingsmedlem, Socialdemokraterne. Casper Klynge, Ambassadør, Udenrigsministeriet.
Kontaktperson 1
Lars Friis Farsøe, Kommunikationsrådgiver, Projekt Plastfrit Hav, 42332811, lff@plast.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
#PlastfritHav, Affald, cirkulær økonomi, Grøn vækst, Miljø, Plastik, Ressourcer, Upcycling
Sidevisning:
292

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)