For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Samskabelsesproces om styrkelse af medborgerskabet

Arrangør:
Resonans. GAME (gadeidræt og streetkultur). Ungdommens Røde Kors.
Dag:
16. juni 17:15 - 18:30
Type af arrangement:
Mingle/workshop
Tema:
Demokrati og forvaltning
Sprog:
Dansk
Sted:
A6 Samskabelsesarenaen - Danchells Anlæg
Resumé:

Hvordan får alle unge får mulighed for at deltage i fællesskaber, der styrke deres medborgerskab?

Beskrivelse:

At være del af et fællesskab kan bidrage positivt til den enkeltes følelse af at være en del af noget større. Og fællesskaber kan bidrage til at styrke medborgerskab, civilsamfund og demokrati. Private, offentlige og civilsamfundsaktører arbejder her med udfordringer, der opstår, når formelle rammer bliver en barriere for unges fællesskaber, når mange snubler i det etablerede, når nogle står udenfor og når de fællesskaber, der føder ind i demokratiet, ikke er repræsentative og ikke afspejler samfundets mangfoldighed. Med debat og samskabelse arbejder vi med spørgsmål som: Hvordan skaber vi rammer for nye fællesskaber, og udvider hvad der er anerkendte fællesskaber, så flere unge føler sig som en værdifuld del af samfundet? Hvordan sikrer vi, at alle unge får mulighed for (og lyst til) at deltage i fællesskaber, der styrker deres medborgerskab og giver dem en stemme? Rufus Gifford deltager i debatten med perspektiver på mangfoldighed og fællesskaber i amerikansk kontekst.

Deltagere:
Charlotte Jørgensen, Konsulent, UCL. Helle Hende Stærmose, Konsulent, UCL. Playmakers, GAME. Karoline Kjeldtoft, Projektleder, Frinova. Frivillige, URK. Christina Færch, Udviklingskonsulent, Frinova. Morten Andersen, Direktør, GAME. Marie Staal, Udviklingschef, GAME. Ida Brix, Kommunikationschef, GAME. Nanna Hebsgaard, Partner, Resonans. Ena Juhl, Leder, Foreningen FISKEN. Mads Stendorf, Kulturchef, Esbjerg Kommune. Camilla Simpson, Udviklingskonsulent, Frinova.
Kontaktperson 1
Anne-Mette Scheibel, Partner, Resonans, 60 25 17 99, as@resonans.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Demokrati, Fællesskab, medborgerskab, Samskabelse
Sidevisning:
569

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)