For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Hvorfor er der så få kvindelige professorer?

Arrangør:
Akademikerne. Danske Universiteter.
Dag:
15. juni 15:00 - 16:00
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Demokrati og forvaltning
Tema 2:
Uddannelse og forskning
Sprog:
Dansk
Sted:
L5 Akademikernes Hus - Kirkepladsen
Resumé:

Hvordan får vi flere kvindelige forskere, så vi kan udnytte talentmassen fuldt ud? Hvem gør noget?

Beskrivelse:

Vi har for få kvindelige forskere og udnytter ikke talentmassen godt nok. På ph.d.-niveau er der lige så mange kvinder som mænd, men allerede på adjunktniveau går det galt, og på pro-fessorniveau er der langt færre kvinder end mænd. Og ved den seneste uddeling af Eliteforsk-priser var der fire mænd og en kvinde. Hvorfor dog? Måske er det galt med den måde universi-teterne tiltrækker og ansætter folk på, eller måske tiltaler den konkurrenceprægede kultur ikke kvinderne? Det går fremad, men stadig for langsomt med at få flere kvindelige forskere på de danske uni-versiteter – faktisk dårligere end i de andre nordiske lande. Det er ikke godt nok. Det er vigtigt, at vi opdyrker alle talenterne – også kvinderne – så de kan bidrage med deres kompetencer, kreativitet og erfaringer til gavn for forskningen og samfundet. Vi må gøre os mere umage og blive bedre til at udnytte vores fulde potentiale. Men hvem er det egentlig, der skal gøre noget her – hvad skal der til for reelt at ændre noget?

Deltagere:
Bente Rosenbeck, professor, KU. Lone Koefoed Hansen, lektor, AU. Hanne Leth Andersen, rektor, RUC. Lars Qvistgaard, Formand, Akademikerne. Janni Brixen, Moderator, SAMF KU. Juliane Jenvall, uddannelsesordfører, Venstres Ungdom.
Kontaktperson 1
Jens Alkjær, Akademikerne, 22495856, jal@ac.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Demokrati, forskning, Ligestilling
Sidevisning:
474

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)