For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Fake News og dets betydning for sikkerhed

Arrangør:
Forsvarsakademiet.
Dag:
16. juni 10:30 - 11:30
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Forsvarspolitik
Tema 2:
Andet
Sprog:
Dansk
Sted:
B11 Forsvaret - Nordlandspladsen
Resumé:

Fake News og alternative fakta er i stigende grad en del af mediebilledet - men hvad betyder det?

Beskrivelse:

Fænomenet Fake News arbejder best i skyggerne og på kanten af fakta. Særligt internettet og sociale medier anvendes til dette formål, hvor de traditionelle nyhedsmedier i stigende grad henter deres historier fra de sociale medier. Nu bare med det tvist, at de er kildeakkrediteret til et "troværdigt" medie. Dette gør nyhedshistorier hentet fra sociale medier og blogs til en kildekritisk udfordring på steroider for de traditionelle medier og deres læsere. Problemet er, at så snart misinformation, fordrejninger og uigennemsigtige kilder bliver introduceret, kortslutter det den offentlige demokratiske debat. Men der er også en række andre udfordringer. Der bliver tænkt i markedsføring -kliks er penge, og Fake News kan tiltrække kliks! Hvilken rolle og hvilket ansvar har firmaerne bag de sociale medie platforme? Hvordan forholder medierne sig til problemet og er de måske en del af det, frem for en del af løsningen? Det er alle relevante spørgsmål, som der ingen nemme svar er til!

Deltagere:
Torsten Jansen, Partner, LeadAgency. Lars Bangert-Struwe, Generalsekretær, Atlantsammenslutningen. Thomas Elkjer Nissen, Specialkonsulent, Forsvarsakademiet. Moderator: Ole Kværnø, Dekan, Forsvarsakademiet.
Kontaktperson 1
Mette Kongshave, Forsvarsakademiet, 21287877
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Debat, Demokrati, Fake-News, journalistik, Mediedebat, Sikkerhedspolitik, sociale medier
Sidevisning:
657

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)