For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Korruption i Danmark

Arrangør:
Berlingske Media.
Dag:
15. juni 13:45 - 14:30
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Demokrati og forvaltning
Tema 2:
Retspolitik
Sprog:
Dansk
Sted:
F19 Berlingske Media - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Resumé:

Danmark verdens mindst korrupte land, og alligevel er der Atea-sag og vennetjenester i Rigspolitiet.

Beskrivelse:

Danmark er altid duks, når Transparency International offentliggør den årlige liste over verdens landes korruption. Men de seneste år har flere sager vist, at vennetjenester, nepotisme og bestikkelse stadig finder sted i Danmark. Det viser blandt andet den såkaldte Atea-sag, hvor adskillige offentligt ansatte er blevet tiltalt for blandt andet bestikkelse med gaver i form af rejser, telefoner, tablets og it-udstyr. Flere har allerede fået betinget fængsel. Samtidig har BT været med til at afdække vennetjenester i Rigspolitiets top, hvor den nu tidligere afdelingschef Bettina Jensen hyrede tre konsulenter - som hun kendte fra sin tid i DR - til opgaver for 43,3 millioner kroner. Opgaverne kom ikke i de lovpligtige udbud. Og Rigspolitiet har i det hele taget systematisk undladt at følge udbudsreglerne, som blandt andet skal sikre, at konsulenter ikke hyres på grund af personlige forbindelser. Så vi stiller spørgsmålet: Er korruption et problem i Danmark?

Deltagere:
Christian Ougaard, Formand, Transparency International. Søren Ishøy, Journalist, BTMX. Thomas Østrup Møller, Konstitueret Økonomidirektør, Rigspolitiet. Thomas Nørmark Krog, Redaktionschef, BTMX.
Kontaktperson 1
Flemming Frøde, Eventmanager, Berlingske Media, 20643831, ffr@berlingskemedia.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Korruption
Sidevisning:
590

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)