For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Bliv øbo – ja, men hvordan? Vi vil gerne høre din mening!

Arrangør:
LAG Småøerne. Sammenslutningen af Danske Småøer.
Dag:
16. juni 11:00 - 12:00
Type af arrangement:
Mingle/workshop
Tema:
Andet
Tema 2:
Andet
Sprog:
Dansk
Sted:
A29 Danske Småøers Telt - Danchells Anlæg
Resumé:

Hvordan får vi flere til at vælge ø-livet? Kom og vær med til at finde nye veje – og nye naboer!

Beskrivelse:

En workshop om bosætning på de små øer. Hvad gør vi for at få flere mennesker til at vælge ø-livet og flytte til vores små ø-samfund. Vi kan selv se mulighederne og fordelene, men hvordan får vi andre til at tage familie og flyttelæs med færgen og slå sig ned hos os. Hvad kan vi (der i forvejen er øboere), gøre for at valget bliver nemmere for dem, der overvejer at blive det? Hvad kan man ad politisk vej gøre for at skabe tilflytning? Det kunne være: Fritagelse for ejendomsskat. Gratis dag- og fritidstilbud til børn på øerne. Momsfritagelse for dagligvarer. Et ekstra højt økologi-tilskud til øko-landmænd på småøerne. Et kontant tilflyttertilskud. Der er mange muligheder. Er vi som samfund og er vores politikere parate til at tage et ansvar for tilflytning til småøerne? LAG Småøerne og Sammenslutningen af Danske Småøer inviterer til workshop om bosætning. Kom og vær med til at finde nye veje – og nye naboer. Vi vil gerne høre din mening! Ø-liv – det er også for alle jer andre.

Deltagere:
Dorthe Winther, Formand, Sammenslutningen af Danske Småøer. Søren Noes, Formand, LAG Småøerne. Kirsten Sydendal, Formand, Sammen om Lolland-Falster. Hanne Wittorff Tanvig, Seniorrådgiver, Københavs Universitet. Søren Hermansen, Direktør, Samsø Energi Akademi. Lene Feldthus Andersen, Direktør, Center for Regional og Turismeforskning. Mette Hjermind Dencker, Medlem af Folketinget, Dansk Folkeparti.
Kontaktperson 1
Morten Priesholm, Projektkoordinator, LAG Småøerne, 22328493, mp@lag-smaaoerne.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Bosætning, Debat, Fællesskab, Iværksætteri, Landdistrikter, Skat, Småøer, Udflytning, Ø-liv
Sidevisning:
429

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)