For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Digital Energi i EU´s Energiunion - Med Tænketanken EUROPA

Arrangør:
Dansk Energi.
Dag:
16. juni 15:30 - 16:15
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Energi
Tema 2:
EU
Sprog:
Dansk
Sted:
C3 Dansk Energi og Østkraft - Cirkuspladsen
Resumé:

Digitalisering spiller en nøglerolle, når vi skal skabe en stabil og mere effektiv energiforsyning i fremtiden, baseret på vedvarende energi. Men hvordan fremmer vi smarte teknologier i vores elforsyning – og hvordan kan vi bedst konstruere et sammenhængende digitalt energisystem for hele Europa?

Beskrivelse:

Det er især i elnettet, der er store fordele ved at balancere forbrug og produktion automatisk i et smart grid. Men dee nationale elnet skal først bindes sammen på tværs af grænserne i et europæisk. Det er der stadig store politiske udfordringer med at sikre. Det er derfor afgørende at udnytte synenergifordelene mellem det digitale indre marked og EU´s energiunion, så vi i Europa kan fremskynde integrationen af de forskellige energikilder, ikke mindst de vedvarende, fra den enkelte virksomhed til det enkelte hjem. Udviklingen af mere intelligente energinet kræver ikke kun digitale teknikker, men også nye markeds- og prisstrukturer, eksempelvis tariffer, der varierer over døgnet med henblik på en udjævning af forbruget og dermed mindre behov for kapacitet til spidsbelastninger. Ved denne briefing samler Tænketanken EUROPA og Dansk Energi en række nøgleaktører til en samtale om samspillet mellem EU´s Energiunion og projektet for EU´s digitale indre marked.

Deltagere:
Preben Mejers, Founder, InnovationLab. Anders Stouge, Vicedirektør, Dansk Energi. Claus Møller, Divisionsdirektør - Energy, Siemens. Hans Martens, moderator, Tænketanken EUROPA.
Kontaktperson 1
Sarah Vormsby, Researcher, Tænketanken EUROPA, 21815630, sav@thinkeuropa.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Digital, Energi, EU
Sidevisning:
454

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)