For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Forebyggelse til Vagn i Vandkantsdanmark - hvordan?

Arrangør:
Lægeforeningen. Foreningen af Speciallæger. Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Yngre Læger.
Dag:
18. juni 15:30 - 16:15
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Sundhed/helse
Tema 2:
Forebyggelse og oplysning
Sprog:
Dansk
Sted:
J40 Det fælles sundhedstelt - Kæmpestranden
Resumé:

I de områder i Danmark hvor der er størst behov for en effektiv forebyggelsesindsats, er der ofte også mangel på læger, arbejdspladser og ressourcer i kommunerne. Hvordan får vi forebyggelsen ud til de borgere, der har mest brug for det? Hvem har ansvaret, og hvem skal gøre det?

Beskrivelse:

Sundheden i Danmark er ulige fordelt - geografisk og socialt. Eksempelvis er andelen af svært overvægtige tre gange højere på Læsø end Gentofte kommune. Lemvig har har dobbelt så mange rygere som Allerød. Og borgerne i Rudersdal lever hele 5,5 år længere end på Lolland. I de områder af Danmark hvor der er størst behov for at forebygge, er der imidlertid også typisk mangel på læger, arbejdspladser og ressourcer i kommunerne. Hvordan får vi forebyggelsen ud til de borgere, som har mest brug for den? Er tilbuddene de rigtige, er de gode nok alle steder? Og hvem bærer ansvaret? Lægeforeningen er vært for en debat, som sætter fokus på sammenhængen mellem social og geografisk ulighed, lægemangel og effektiv forebyggelse.

Deltagere:
Bente Klarlund, Næstformand, Vidensråd for Forebyggelse. Andreas Rudkjøbing, Formand, Lægeforeningen. Svend Aage Madsen, Formand, Selskab for Mænds Sundhed. Bente Helms, Formand for social og sundhedsudvalget, Bornholms Regionskommune.
Kontaktperson 1
Allan Wessel, Chefkonsulent, Lægeforeningen, 50743461, auw@dadl.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
#forebyggelseogoplysning, #sundpol, #sundtelt, Forebyggelse, sund, Sund telt, Sundhed, Udkantsdanmark
Sidevisning:
496

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)