For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Benzinprisen falder - Dødstødet til den grønne omstilling?

Arrangør:
Aalborg Universitet - AAU. Aarhus Universitet. DTU - Danmarks Tekniske Universitet. Ingeniørforeningen, IDA. Syddansk Universitetet. VIA University College.
Dag:
17. juni 15:30 - 16:15
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Energi
Tema 2:
Transport
Sprog:
Dansk
Sted:
C8 Ingeniørteltet - Cirkuspladsen
Resumé:

Den sidste olie er drønbillig – men skal vi overhovedet bruge den? Deltagerne i debatten giver deres bud på, hvor vi er på vej hen, og hvilken vej vi bør gå. Hvordan ser fremtidens transport ud, når olien er sluppet op? Og hvad gør vi med betalingen af regningen for olieforbrugets konsekvenser?

Beskrivelse:

Danmark er snublende tæt på at nå 2020-målsætningen om 10 procent biobrændstof, men vejen til målet er udfordret i kraft af manglende politisk prioritering af forskning i bæredygtig energi. I samme åndedrag er der prioriteret en rund milliard til olieforskning. Danmark skulle være førende på grøn energi, det var visionen. Hvad er status her i 2016, hvor oliepriserne falder samtidig med, at der fra politiske side skæres i den grønne omstilling på et tidspunkt, hvor den grønne teknologi er på vej ud af laboratorierne? Sat på spidsen, beder vi paneldeltagerne om at tage stilling til det aktuelle spørgsmål: Den sidste olie er drønbillig – men skal vi overhovedet bruge den? Deltagerne i debatten giver deres bud på, hvor vi er på vej hen, og hvilken vej vi bør gå. Hvordan ser fremtidens transport ud, når olien er sluppet op? Og hvad gør vi med betalingen af regningen for olieforbrugets konsekvenser? Camilla Thorning er moderator.

Deltagere:
Lasse Aistrup Rosendahl, Professor i energiteknik, Aalborg Universitet. Tore Harritshøj, Direktør, EON Danmark. Jacob Stahl Otte, Direktør, Energi- og Olieforum. Henrik Gudmundsson, Chefrådgiver, CONCITO. Tejs Laustsen Jensen, Direktør, Partnerskabet for brint og brændselsceller.
Kontaktperson 1
Tina Vestergaard, Aalborg Universitet - AAU, 28551105
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
#biobrændsel, Biogas, Biomasse, brintbil, brændselscellebil, Bæredygtig energi, Bæredygtighed, Grøn omstilling, Olie, Transport
Sidevisning:
1009

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)