For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Personlig medicin – en revolution med håndbremsen trukket?

Arrangør:
Janssen. MeningsMinisteriet.
Dag:
16. juni 16:00 - 17:00
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Forebyggelse og oplysning
Tema 2:
Forskning
Sprog:
Dansk
Sted:
G22 MeningsMinisteriet - Allinge Havn, inder- og ydermole
Resumé:

Danmark har en unik styrkeposition når det kommer til personlig medicin. Det skyldes særligt en homogen befolkning og et gennemreguleret sundhedssystem med en lang række registre og databaser. Men vi mangler at forløse potentialet, hvad venter vi på?

Beskrivelse:

En helt ny rapport fra Danske Regioner viser, at Danmark er blandt verdens førende lande, når det gælder forskning i personlig medicin, og regeringen har for nylig afsat fem millioner på Finansloven til en forundersøgelse af gevinsterne ved implementering af personlig medicin i sundhedsvæsenet. Men vi er i Danmark stadig langt fra at forløse potentialet. De enorme udgifter til forskning, kortlægning af gener og oprettelse af biobanker bliver næppe til virkelighed uden et samarbejde med industrien, men risikoen for kommerciel udnyttelse af fortrolig information får mange til at tøve. Det samme er tilfældet, når det gælder den nødvendige samkøring af sundhedsregistre, så den enkelte læge har oplysninger nok til at tilbyde personlig medicin. Og hvad med frygten for øget overvågning og hackerangreb? Kom til debat i MeningsMinisteriet, når Janssen spørger, hvordan personlig medicin kan blive en revolution uden håndbremsen trukket.

Deltagere:
Liselott Blixt, Formand for Sundheds- og Ældreudvalget, (DF). Ida Sofie Jensen, koncernchef i LIF. Martin Bøgsted, professor i klinisk bioinformatik og statistik på Aalborg Universitet. Thomas Ploug, formand for arbejdsgruppe om personlig medicin under Etisk Råd. Steen Werner Hansen, ​​Vicedirektør, Herlev og Gentofte Hospitaler og formand i KRIS. Mfl. Ordstyrer: Adam Holm.
Kontaktperson 1
Cecilie Breuning, LEAD Agency, 22174484, cecilie@leadagency.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
dkpol, Forskning, medicin, Sundhed
Sidevisning:
1003

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)