For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Brintbilen er her! Hvordan flere biler kan køre på vand

Arrangør:
Partnerskabet for brint og brændselsceller.
Dag:
17. juni 12:50 - 14:00
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Energi
Tema 2:
Transport
Sprog:
Dansk
Sted:
A42 Energinet.dk - Danchells Anlæg
Resumé:

Hvad er brint og brændselsceller? Hvorfor mener nogle af verdens største bilfabrikanter, at de kan løse transportens klimaudfordringer? Hvorfor er Danmark pludselig blevet et af verdens førende brintlande? Kom, lær mere om brint og brintbiler.

Beskrivelse:

Nogle af verdens største bilproducenter satser massivt på brintbiler som fremtidens teknologi, og Danmark er på få år kommet med i det globale førerfelt, når det gælder brint til transport. Men det afspejles ikke altid i den danske energi-, klima- og transportdebat. For selvom en brintbil er lydløs, kun udleder vand, kører lige så langt som en konventionel bil på en optankning, og kun tager 3-5 minutter at fylde op, så er brintbilerne ofte fraværende fra den offentlige debat. Men hvad kan brint – og er det rigtigt at brinttankstationer kan være med til at balancere elnettet, når der er overproduktion fra vindmøller og solceller? Industri, politikere og branchekendere byder op til debat om fremtidens biler og klima. I den sidste del af arrangementet er der mulighed for at gå med hen og sparke dæk til en brintbil.

Deltagere:
Alex Buendia, direktør, Strandmøllen A/S. Rene Mouritsen, general manager, Toyota Danmark A/S. Tejs Laustsen Jensen, direktør, Partnerskabet for brint og brændselsceller. Torben Kudsk, afdelingschef PØ, FDM.
Kontaktperson 1
Josefine Jørgensen, konsulent, Partnerskabet for brint og brændselsceller, 28296528, jj@hydrogennet.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
bil, brint, brintbil, brændselscellebil, brændselsceller, Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking, Grøn transport, H2DK, HyFIVE, Klima, registreringsafgift, Skat, Transport, Vedvarende energi
Sidevisning:
756

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)