For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Giver suverænitet mindre selvbestemmelse?

Arrangør:
Europabevægelsen. Tænketanken EUROPA.
Dag:
17. juni 10:00 - 11:00
Type af arrangement:
Debat
Tema:
EU
Tema 2:
Demokrati
Sprog:
Dansk
Sted:
J5 Europabevægelsen - Kæmpestranden
Resumé:

Mange danskere er bekymrede for at overlade suverænitet til EU. Men kan det i virkeligheden give os mindre indflydelse på vores egen hverdag, hvis vi insisterer på at holde fast i suveræniteten? Vi tager debatten med en række skarpe debattører.

Beskrivelse:

68 pct. af dem, der stemte nej til at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning, gjorde det, fordi de ikke ønskede at afgive suverænitet. Spørgsmålet om suverænitet står danskerne nært, og mange er bekymrede for at overlade suverænitet til EU. Men står danskernes stærke forhold til suverænitet i virkelighed i vejen for reel indflydelse på, hvordan vi indretter vores samfund og hvilke love og regler, der skal gælde? Kan grænseoverskridende udfordringer som flygtninge, klima og skatteunddragelse løses, hvis vi ikke er klar til at dele suverænitet? Er der en pris for at holde fast i sin suverænitet, og hvad giver i sidste ende danskerne størst indflydelse på deres egen hverdag? Tænketanken EUROPA sætter sammen med Europabevægelsen gang i debatten om dansk suverænitet. Kom og vær med til at give debatten nuancer.

Deltagere:
Anna Libak, Udlandsredaktør, Berlingske. Poul Skytte Christoffersen, Fhv dansk EU-ambassadør. Hans Martens, Seniorrådgiver, Tænketanken Europa. Catharina Sørensen, Forskningschef, Tænketanken Europa. Malthe Kjems, Kommunikationschef, Tænketanken Europa.
Kontaktperson 1
Christine Bille, Europabevægelsen, 40835562
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Demokrati, EU, Internationalt samarbejde, Retsforbehold, Suverænitet
Sidevisning:
465

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)