For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Nye fællesskaber - vejen frem til mænds sundhed?

Arrangør:
Forum for Mænds Sundhed. Sund By Netværket.
Dag:
17. juni 10:15 - 11:00
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Sundhed/helse
Tema 2:
Ligestilling
Sprog:
Dansk
Sted:
F21 Det lille Røgeri - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Resumé:

Det står ikke, som vi ved, godt til med mænds sundhed. Mænd går sjældent til lægen og benytter kommunale sundhedstilbud sjældent. Så hvad skal der til for at ændre dette mønster? Skal de kommunale sundhedstilbud nytænkes? Er utraditionelle partnerskaber vejen frem? Og kan mændene overhovedet nås?

Beskrivelse:

Det er et velkendt paradoks, at danske mænd vurderer deres eget helbred og mentale sundhed mere positivt end kvinder. Alligevel har mænd i alle aldre en højere dødelighed end kvinder. Det er et stort samfundsproblem, men hvem bærer ansvaret for mændenes sundhed? Er det mændene selv eller gør samfundet ikke nok for at hjælpe mændenes sundhed bedre på vej. Debatten vil forsøge at belyse forskellige holdninger og forslag til mulige løsninger, så mænds sundhed løftes. Panelet er derfor også sammensat af aktører for både den private og offentlige sektor: Regitze Siggaard, Næstformand i Forum for Mænds Sundhed og Forebyggelseschef hos Falck Health Care Otto Orth – formand i Sund By Netværket og leder af sundhedsstrategiskstab i Sundhed og Omsorg, i Aarhus Kommune. Anne-Lise Nyegaard – konsulent i Dansk Metal og FIU Ligestilling En repræsentant fra Vallensbæk kommune En repræsentant fra Kommunernes Landsforening Moderator: Svend Aage Madsen, formand for Forum for Mænds Sundhed

Deltagere:
Regitze Siggaard, Næstformand og forebyggelseschef, Forum for Mænds Sundhed og Falck Health Care. Otto Orth, Formand, Sund By Netværket. Anne-Lise Nyegaardi, Konsulent, Dansk Metal og FIU Ligestilling. Jona Gerdes Vigkilde, Projektudvikler, Vallensbæk kommune. Svend Aage Madsen, Ordstyrer, Forum for Mænds Sund.
Kontaktperson 1
Mie Møller Nielsen, Projektleder, Forum for Mænds Sundhed, 20301589, mie@sundmand.dk
Kontaktperson 2
Johanne Biltoft Hansen, Konsulent, Sund By Netværket, 61517244, jobh@kl.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
kommuner, Mænd, Mænds sundhed, Partnerskaber, Sundhed
Sidevisning:
550

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)