For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Har vi råd til ubetinget basisindkomst (UBI)

Arrangør:
BIEN Danmark - Netværk for Basisindkomst.
Dag:
12. juni 15:00 - 16:30
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Økonomi
Tema 2:
Beskæftigelse/arbejdsmarked
Sprog:
Dansk
Sted:
J27 Borgerløn / Basisindkomst - Kæmpestranden
Resumé:

Søren Ekelund fra SamfundsTanken viser hvordan en ubetinget basisindkomst kan finansieres via administrationsbesparelser, uden at øge skatterne. Og han taler om hvad dette finansieringseksempel giver af muligheder for valg af basisindkomstmodel. Hermed lægger Ekelund op til debat med de fremmødte.

Beskrivelse:

Har samfundet råd til basisindkomst? Alle mennesker har allerede (eller har mulighed for at få) en vis indkomst, der er til at leve af. Midlerne er altså materielt set til stede, det gælder bare om at finde en anden måde at organisere den økonomiske omfordeling på. Basisindkomst vil kræve en anden måde at styre pengecirkulationen på. En række eksisterende overførselsydelser vil skulle erstattes af basisindkomsten og en række udgifter til at administrere det nuværende kontrol- og aktiveringssystem vil kunne spares væk. I BIEN Danmark arbejder vi på at samle forslag og modeller til, hvordan det økonomiske system kunne organiseres, så basisindkomsten kan finansieres. Søren Ekelund fra SamfundsTanken viser hvordan en ubetinget basisindkomst kan finansieres via administrationsbesparelser, uden at øge skatterne. Og han taler om hvad dette finansieringseksempel giver af muligheder for valg af basisindkomstmodel. Hermed lægger Ekelund op til debat med de fremmødte.

Deltagere:
Søren Ekelund, SamfundsTanken.
Kontaktperson 1
Dorte Kolding, BIEN Danmark - Netværk for Basisindkomst, 25339735
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Arbejde, Arbejdspladser, Beskæftigelsespolitik, Betale sig at arbejde, Det civile Danmark, Erhvervspolitik, frivilligt socialt arbejde, Skat, Økonomi
Sidevisning:
1181

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)