For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Mod en mere nuanceret vaccinedebat

Arrangør:
Fonden Teknologirådet.
Dag:
13. juni 15:00 - 16:00
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Sundhed/helse
Tema 2:
Børn og unge
Sprog:
Dansk
Sted:
D4 Teknologirådet - Ved Brandstationen
Resumé:

I Danmark får hvert 10. barn ikke vaccinen mod mæslinger, fåresyge og røde hunde. Et stigende antal danskere er skeptiske overfor sundhedsstyrelsens anbefalinger om vaccine af børn. Teknologirådet sætter emnet til debat og spørger: Hvordan får vi inkluderet alle holdninger i den offentlige debat?

Beskrivelse:

Flere og flere danskere er skeptiske overfor Sundhedsstyrelsens anbefalinger om vaccination af børn. Mange fravælger derfor mæslingevaccinationen (MFR-vaccinen) pga. frygt for bivirkninger. Samtidig føler mange ikke at de bliver hørt, eller deres tvivl tages seriøst, af hverken medier, sundhedsmyndigheder eller offentlighed, når emnet debatteres. Det har medført lukkede Facebook-fora hvor vaccineskeptikere mødes, og på den måde isoleres diskussionen fra den offentlige debat. Teknologirådet sætter i forbindelse med EU-projektet ASSET emnet til debat og spørger: Hvordan sikrer vi at alle stemmer inkluderes i debatten, så et evt. fremtidigt mæslingeudbrud kan håndteres? Hvordan tackler samfundet den udfordring, at en gruppe danskere har mistet tilliden til sundhedsvæsenet og lægevidenskabelig forskning? Og hvordan genskaber vi tilliden? Kom og vær med til at debattere hvordan vi får skabt en inkluderende vaccinedebat, og hvordan vi håndterer et evt. fremtidigt mæslingeudbrud.

Deltagere:
Kontaktperson 1
Lea Jensen, Informationsmedarbejder, Fonden Teknologirådet, +45 31726306, lj@tekno.dk
Kontaktperson 2
Jørgen Madsen, Informationsprojektleder, Fonden Teknologirådet, +45 30785168, jm@tekno.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Behandling, Børn, EU, Folkesundhed, Medicin, sundhed, Sygdom
Sidevisning:
806

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)