For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Digital inddragelse = mere politisk ungdomsdeltagelse?

Arrangør:
Fonden Teknologirådet.
Dag:
14. juni 10:00 - 11:00
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Digitalisering
Tema 2:
Børn og unge
Sprog:
Dansk
Sted:
D4 Teknologirådet - Ved Brandstationen
Resumé:

Hvilke barrierer står i vejen for unges deltagelse i det repræsentative demokrati? Og hvordan kan online inddragelse medvirke til at overkomme dem? Disse spørgsmål stilles repræsentanter fra partier og organisationer i en løsningsorienteret debat, som publikum inviteres til at deltage i.

Beskrivelse:

Danske unge er i stor udstrækning politisk bevidste og interesserede, men det manifesterer sig ikke i det formelle, repræsentative demokrati. Med afsæt i dette tilsyneladende paradoks stiller denne løsningsorienterede debat spørgsmålstegn ved, om der er behov for at gentænke og udvikle de strukturer, som det repræsentative demokrati hviler på. Er de traditionelle former for politisk offline deltagelse forældede, og er online deltagelsesformer i stedet vejen frem? Disse spørgsmål stiller Teknologirådet et panel af politikere og interessenter såvel som publikum. Debatten vil indledningsvist undersøge, hvilke barrierer der i dag står i vejen for unges deltagelse i det repræsentative demokrati og hernæst diskutere, hvordan online inddragelse kan medvirke til at overkomme dem. Teknologirådet deltager i EU-projektet EUth, der er i gang med at udvikle en online platform, der har til formål at fremme og gøre politisk ungdomsdeltagelse mere attraktivt.

Deltagere:
Jens Nygaard Nielsen, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). Carsten Theede, TAG DEL. Klaus Levinsen, Syddansk Universitet (SDU). Leif Donbæk, Socialistisk Folkeparti (SF). Jonas Lehmann Rasmussen, Venstres Ungdom (VU).
Kontaktperson 1
Katrine Lindegaard Juul, Projektleder, Fonden Teknologirådet, +45 53 55 97 33, klj@tekno.dk
Kontaktperson 2
Jørgen Madsen, Informationsprojektleder, Fonden Teknologirådet, +45 30785168, jm@tekno.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Aktuel, Borgerinddragelse, Deltagelse, Demokrati, Digitalisering, Gymnasie, Politik, Ungdomspolitik, Unge
Sidevisning:
984

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)