For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Kampen om kvadratmeterne i det åbne land

Arrangør:
Fonden Teknologirådet.
Dag:
12. juni 09:00 - 10:45
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Infrastruktur
Tema 2:
Landbrug
Sprog:
Dansk
Sted:
D4 Teknologirådet - Ved Brandstationen
Resumé:

Med planer for 140 % af Danmarks areal,må vi prioritere: mere skov, motorveje, landbrug, byer eller? Teknologirådet og Velux Fonden præsenterer ’Danmarks Areal i Fremtiden’ og Realdania fortæller om initiativer i det åbne land. Debattér og prioriter med politikere fra Folketing, kommuner og NGO’er.

Beskrivelse:

Du inviteres til debat om det åbne land af Teknologirådet, Aalborg Universitet, Realdania og Velux Fonden. Vi har behov for at prioritere Danmarks areal for fremtiden. Landområderne er allerede intensivt udnyttet, og der er mange bud på yderligere anvendelse. De samlede politiske planer for Danmarks areal dækker 40 % mere landareal, end der er til rådighed. Byerne vokser ud i landskabet, der skal være flere veje og jernbaner samtidig med, at landbrug og natur skal have plads. Der er besluttet mere skov og vild natur, imens et stigende hav gnaver det danske areal mindre. I et tæt befolket land som det danske, er der lagt op til konflikter mellem mange modsætningsfyldte interesser. Projektet inddrager grupper i det danske samfund, som allerede har interesser i anvendelse af landets areal. Eksperter, interessenter og politikere fra kommuner, regioner og Folketing og ikke mindst borgere bliver involveret i forskellige dialogmøder som borgertopmøde, folketingshøringer og her på Folkemødet.

Deltagere:
Kontaktperson 1
Lea Jensen, Informationsmedarbejder, Fonden Teknologirådet, +45 31726306, lj@tekno.dk
Kontaktperson 2
Jørgen Madsen, Informationsprojektleder, Fonden Teknologirådet, +45 30785168, jm@tekno.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Byplanlægning, Infrastruktur, Konfliktløsning, Landbrug, landsbyudvikling, Landskab, Miljø, Natur, Udvikling
Sidevisning:
1455

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)