For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Dialog-matiné med kulturminister Marianne Jelved

Arrangør:
Sangens Hus.
Dag:
14. juni 16:00 - 17:00
Type af arrangement:
Samtale
Tema:
Kultur
Tema 2:
Uddannelse
Sprog:
Dansk
Sted:
Danchells Anlæg
Resumé:

Sang danner, oplyser og udvikler os. Sang er en måde at forstå og udtrykke sig på - både som individ og som fællesskab. Sang kan bygge broer over de dybeste kløfter. Vi har brug for sang i skolehverdagen. Hvordan kan vi styrke sangen i folkeskolen? Hvem har ansvaret? Hvad skal vi synge? og hvorfor?

Beskrivelse:

Da kulturminister Marianne Jelved valgte at give sin opbakning til ideen om Sangens Hus, var det med stort fokus på ønsket om at give børn og unge adgang til deres egne stemmer og til det fællesskab der opstår gennem sang. 'Når vi synger sammen, hører vi sammen' sagde hun i sin åbningstale for Sangens Hus i marts i år. Vi har inviteret Marianne Jelved til en dialog om netop dette: At synge, at høre sammen - og om vigtigheden af at børn møder kulturen i øjenhøjde. Hvordan skaber vi den bedste sangkultur for børn i folkeskolen? Hvor godt kan det blive? Med ved bordet er også Gertrud Garcia Arozarena, formand for musiklærerforeningen, og Mads Bille, kunstnerisk leder af Sangens Hus. Redaktør Birgit Bergholt, DR Kultur, er moderator. Voces Kammerkor agerer hus-ensemble, og vi beder ministeren vælge dagens fællessang.

Deltagere:
Marianne Jelved, Kulturminister, Radikale Venstre. Gertrud Garcia Arozarena, Formand, Danmarks Musiklærerforening. Mads Bille, Kunstnerisk leder, Sangens Hus. Voces Kammerkor, Vokalensemble, Voces Academy. Birgit Bergholt, Redaktør, DR.
Kontaktperson 1
Anne Märcher, Projektleder, Sangens Hus, 26820488, anne@denjyskesangskole.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Dannelse, Dialog, Folkeskole, Fællesskab, Musik, Sammenhængskraft, Sang
Sidevisning:
520

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)