For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Fra spændetrøje til rettigheder. Klar til nyt psykiatriløft?

Arrangør:
SundhedsParlamentet. Dansk Sygeplejeråd. Det Sociale Netværk/headspace. PS - Pårørende til personer med Spiseforstyrrelse.
Dag:
13. juni 09:45 - 10:45
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Sundhed/helse
Tema 2:
Omsorg og sygepleje
Sprog:
Dansk
Sted:
SundhedsParlamentet, Havnegade 43
Resumé:

Om få måneder får mennesker med psykisk sygdom samme rettigheder som fysisk syge. Udrednings- og behandlingsgaranti omtales som et historisk psykiatriløft. Men en voldsom stigning i psykisk lidelse sætter allerede i dag systemet under pres. Er sundhedssystemet gearet til de nye krav?

Beskrivelse:

Om få måneder får psykiske patienter for første gang samme rettigheder som patienter med fysiske sygdomme. Den psykiske udrednings- og behandlingsgaranti opfattes af mange som en historisk landvinding. Men antallet af personer, der bliver diagnosticeret med en psykisk lidelse er steget voldsomt de sidste ti år. Sygdomsbilledet bliver stadigt mere komplekst. Det offentlige system er under konstant ressourcepres. Bevillinger og personale kan ikke følge med stigning og kompleksitet af diagnoser. Samtidig er der mangel på speciallæger i psykiatrien, og variationen i pleje og behandling på tværs af regionerne er markant. Spørgsmålet er derfor om de nye rettigheder kan realiseres? Eller er de i virkeligheden tomme? Kom og deltag i debatten, når politikere og organisationer drøfter om sundhedssystemet er gearet til de nye krav. Giv din mening til kende. Stem, det er sundt!

Deltagere:
Karen Klint (S), psykiatriordfører. Liselott Blixt (DF), sundhedsordfører. Charlotte Fischer (RV), formand, Danske Regioner. Grete Christensen, formand, Dansk Sygeplejeråd. Thomas Middelboe, formand, Dansk Psykiatrisk Selskab. Ebbe Henningsen, landsformand, Bedre Psykiatri. Steffen Kretz, ordstyrer, DR TVavisen.
Kontaktperson 1
Esben Baltzer Nielsen, effector, 26712397, ebn@effector.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Behandling, Folkesundhed, Offentlig sektor, Omsorg, Patientrettigheder, Psykiatri, Psykisk sygdom, Region, sundhedsvæsen
Sidevisning:
565

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)