For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Empowerment af ældre borgere - Spareøvelse eller kærligt puf

Arrangør:
SundhedsParlamentet. Alcon Nordic.
Dag:
13. juni 13:15 - 14:00
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Sundhed/helse
Tema 2:
Omsorg og sygepleje
Sprog:
Dansk
Sted:
SundhedsParlamentet, Havnegade 43
Resumé:

Større indflydelse på eget liv øger livskvaliteten. Men kan ældre med fx grå stær få kontrol over deres behandling i en jungle af regler? Giver de Nationale Kliniske Retningslinjer større indsigt, og bliver de fulgt? Eller er hjælp til selvhjælp blot en skjult spareøvelse? Cecilie Beck er ordstyrer

Beskrivelse:

Indflydelse er afgørende for at sikre bedre behandling og øget livskvalitet hos ældre. Og med udsigt til et voldsomt boom i antallet af ældre mennesker, er fremtidens pensionister nødt til at blive mere selvhjulpne. Men hvordan giver vi de ældre mulighed for at tage kontrol over deres behandling. Og er hjælp til selvhjælp en spareøvelse for en presset velfærdsstat eller et kærligt puf, der styrker den ældre? Allerede nu giver de Nationale Kliniske Retningslinjer mulighed for bedre vejledning og friere valg. Men bliver de fulgt? Og er det realistisk, at ældre med fx grå stær tager kontrol i en jungle af regler, tilskud og retningslinjer? Cecilie Beck fra TV2 Nyhederne styrer slagets gang, når politikere, organisationer og sundhedspersonale diskuterer, hvordan ældre kan tage kontrol over deres behandling. Kom og vær med. Giv din mening til kende. Og stem, det er sundt!

Deltagere:
Flemming Møller Mortensen (S), sundhedsordfører. Sophie Løhde (V), sundhedsordfører. Ninna Thomsen (SF), sundhedsborgmester, København. Jess V Laursen (V), Danske Regioner. Annette Opstrup, formand, Fagligt Selskab for Øjensygeplejersker. Hadi Kjærbo, overlæge og leder af grå stær teamet, Glostrup Hospital. Cecilie Beck, ordstyrer, TV2 Nyhederne.
Kontaktperson 1
Esben Baltzer Nielsen, effector, 26712397, ebn@effector.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Folkesundhed, levevilkår, Livskvalitet, Offentlig sektor, Patientempowerment, Patientinddragelse, samfund, seniorliv, sundhed, sundhedsvæsen, Sygdom
Sidevisning:
794

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)