For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Chok! Ruster vi kronikere til sygdom resten af livet?

Arrangør:
SundhedsParlamentet. Diabetesforeningen. Janssen-Cilag.
Dag:
13. juni 11:30 - 12:30
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Sundhed/helse
Tema 2:
Omsorg og sygepleje
Sprog:
Dansk
Sted:
SundhedsParlamentet, Havnegade 43
Resumé:

De psykiske konsekvenser af en kronisk sygdom kan være enorme. Mennesker med diabetes har dobbelt så stor risiko for at udvikle angst eller depression. Er sundhedsvæsnet for dårligt gearet til at tage sig af de psykiske konsekvenser af kroniske sygdomme?

Beskrivelse:

Det er et chok, når en kronisk diagnose rammer. Pludselig bliver angst og frygt en følgesvend. Over halvdelen af personer med type 1 diabetes føler sig ’meget bange’ for at få blodsukker-chok. Frygten for at falde om foran kollegaerne eller vågne med chok om natten er der altid. Men ofte overskygges de psykiske aspekter af den fysiske behandling. Patienter og pårørende bliver dårligt klædt på til at leve med kronisk sygdom resten af livet. Og de psykiske konsekvenser kan være enorme. Mennesker med diabetes har dobbelt så stor risiko for at udvikle angst eller depression som mennesker uden kronisk sygdom. Risikoen for at udvikle følgesygdomme som nyresvigt, hjertesygdom, amputationer og blindhed stiger. Og det samme gøre omkostningerne for samfundet. Er der behov for i højere grad at indtænke psykiske konsekvenser som en del af behandlingen. Og kan man reducere forværring af kroniske sygdomme, hvis sundhedsvæsnet gears bedre til at tage sig af de psykiske konsekvenser?

Deltagere:
Camilla Hersom (RV), sundhedsordfører. Ninna Thomsen (SF), sundheds- og omsorgsborgmester. Poul Erik Svendsen, regionrådsmedlem, Danske Regioner. Anne Hvarregaard Mose, overlæge, Aarhus Universitetshospital Skejby. Henrik Nedergaard, formand, Diabetesforeningen. Steffen Kretz, ordstyrer, TVavisen.
Kontaktperson 1
Esben Baltzer Nielsen, effector, 26712397, ebn@effector.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
diabetes, Folkesundhed, Livskvalitet, Omsorg, Patientempowerment, Patientsikkerhed, Psykiatri, Psykisk sårbarhed, social trivsel, sundhed, sundhedsvæsen
Sidevisning:
1542

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)