For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

De kulturelle frivilliges placering i kulturpolitikken

Arrangør:
Kulturelle Samråd i Danmark.
Dag:
14. juni 17:40 - 18:40
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Kultur
Sprog:
Dansk
Sted:
Cirkuspladsen
Resumé:

De kulturelt frivillige arrangerer, skaber rammer m.v. for kunst og kultur i kulturhuse, i teater-, kunst- og museumsforeninger m. v. hvilket betyder et mylder af kulturtilbud rundt om i landet. Men hvorfor er de kulturelt frivillige foreninger ikke en del af den formulerede kulturpolitik?

Beskrivelse:

Når vi i Kulturelle Samråd i Danmark taler om kulturelt frivillige, drejer det sig aktiviteter, hvor frivillige organiserer, arrangerer, formidler, skaber rammer m.v. for kunst og kultur i teaterforeninger, kunstforeninger, kulturhuse, museumsforeninger, lokalarkiver m. m. Ud over at være en stor del af livsindholdet for mange mennesker, betyder det også et mylder af kulturtilbud rundt om i landet til glæde for store dele af befolkningen - og måske til ekstra glæde i de tyndt befolkede områder, hvor der ellers ikke ville være mange muligheder for at have oplevelser med kunst og kultur. Det betyder også mulighed for at inddrage grupper af ikke-brugere (som defineret i ”Danskernes kulturvaner 2012”), der måske lettere lader sig friste af ”naboen”, når det drejer sig om at deltage i et kulturelt arrangement eller som kulturelt frivillig. Men hvorfor er de kulturelt frivillige foreninger ikke en del af den formulerede kulturpolitik? Det vil vi gerne debattere med en række kulturpolitikere

Deltagere:
Troels Ravn, MF, Socialdemokraterne. Jørgen Arbo-Bæhr, MF, Enhedslisten. Özlem Cekic, MF, SF. Carl Christian Ebbesen, Københavns Kultur- og Fritidsborgmester, Dansk Folkeparti. Tom Ahlberg, Forlagsredaktør redaktør af nettidsskriftet Søndag Aften Tdl Skole- og kulturborgmester i København, Moderator.
Kontaktperson 1
Bente Schindel, Sekretariatsleder, Kulturelle Samråd i Danmark, 29647040, kulturellesamraad@kulturellesamraad.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Aktivt medborgerskab, Aktivt seniorliv, Borgerinddragelse, Dannelse, Debat, Deltagelse, Demokrati, Det civile Danmark, Folkelighed, Folkeoplysning, Foreningsdanmark, Foreningsliv, Frihed, frivillighed, Fællesskab, Kommune, Kreativitet, Kultur, Kulturel mangfoldighed, Kulturmøde, Kunst, Kunstnere, Læring, læring i praksis, Musik, Netværk, NGO, oplysning, Teater, Voksenundervisning
Sidevisning:
499

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)