For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Jobskabelse på nye markeder - eller ej?

Arrangør:
Foodbest DK/S.
Dag:
13. juni 16:00 - 17:00
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Mad
Tema 2:
Vækst
Sprog:
Dansk
Sted:
Cirkuspladsen
Resumé:

Befolkningsvækst og ressourceknaphed øger presset på fødevareproduktion og skaber efterspørgsel på effektive produktionsteknologier. Det kræver innovation og risikovillighed. Men hvordan sikrer vi vækstbetingelser for innovative iværksættere i Danmark, så nye jobs kommer, hvor de gamle forsvinder?

Beskrivelse:

Produktionen af fødevarer i Danmark er under pres. Befolkningstilvækst og ressourceknaphed skaber udfordringer, der kræver nye løsninger. Derfor efterspørger fødevareindustrien nye teknologier, der kan effektivisere produktionen, skabe nye produkter og få mere ud af mindre. Danmark har en helt enestående position for at sætte sig stærkt på de nye markeder: En af verdens største fødevareklynger samt sundheds- og miljøteknologisektorer i verdensklasse. Det er i mødet mellem disse brancher, væksten skal komme. Dette kræver risikovillighed, iværksætteri og nye strukturer på tværs af sektorer. Hvis ikke vi handler nu, bliver vi overhalet af andre lande, så skal vi ikke komme i gang? Spørgsmålene er: - Hvilke muligheder er der for at skabe innovation på tværs af brancher? - Hvilke ønsker og gode ideer har den eksisterende fødevareindustri? - Hvordan opnås iværksætteri, der kan imødekomme disse ønsker? - Hvad skal der til for at politikere og investorer vil satse på området?

Deltagere:
Torsten Schack Pedersen, Folketingspolitiker, Venstre. Steen Gade, Folketingspolitiker, SF. Jens Adler-Nissen, Forsker, DTU. Lotte Hansen, Hansen Agenda. Jens Henrik Thulesen Dahl, Folketingspolitiker, Dansk Folkeparti. Anne Mette von Benzon, Technical Director Climate Change and Sustainability, COWI.
Kontaktperson 1
Christian Ankerstjerne, Seniorrådgiver, Hansen Agenda, 2561 8653, christian@hansenagenda.dk
Kontaktperson 2
Niels Gerner, Executive Project Coordinator, Foodbest DK/S, 4042 2804, niels.gerner@oresund.org
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Arbejdspladser, EU, Fødevarer, Innovation, iværksætteri, Jobfastholdelse, Klima, Landbrug, Teknologi, Viden, Vækst, Øresundsregionen, øresundssamarbejde
Sidevisning:
894

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)