For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Dengang Danmark gik i fred - en krønike fra fremtiden

Arrangør:
fredsministerium dk.
Dag:
15. juni 16:30 - 18:00
Type af arrangement:
Workshop
Tema:
Sikkerhed/militær
Sprog:
Dansk
Sted:
Kæmpestranden
Resumé:

Der har været stille om Fredsbevægelsen i flere år, så andre uhindret har kunnet sætte en alt for militaristisk dagsorden. Vi har brug for en helt ny grundfortælling, ikke kun snak om alt det vi er imod - men drømmen om hvordan vi konkret tager de næste skridt frem. Kom og drøm med!

Beskrivelse:

Vi drømmer os frem til en fjern fremtid, men ikke længere frem, end at folk stadig kan huske hvordan den store forandring skete. Vi fortæller hinanden om metoderne, der fungerede og mindes hvorledes Danmarks eksempel fik freden til at sprede sig fra land til land - dengang Danmark holdt op med at gå i krig, og i stedet "gik i fred". Vær med til at lægge kimen til en fortælling, der rummer de fredelige og ikkevoldelige redskaber, som gør fredelige løsninger på verdens store problemer mulige. Nu tager vi det store skridt, og skubber hele verden i retning af en fredelig fremtid. Tovholdere er Hasse Schneidermann, der var medinitiativtager til Kaospiloterne og nu er med til at bygge et nyt fredsnetværk op på Djursland. Samt Tom Vilmer Paamand, der er fredsaktivist og journalist, og i årevis har arbejdet pacifistisk mod våbenproduktion, krig og vold. Workshoppen er et led i Fredshøjskole under Folkemødet. Alle er velkomne til at deltage i hvad de lyster - kom ned i Fredsteltet og vær med!

Deltagere:
Tom Vilmer Paamand, Aldrig Mere Krig. Hasse Schneidermann, DjursFred.
Kontaktperson 1
Frants Villadsen, fredsministerium.dk, 28241717, fredsministerium@live.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Fred, Fredskultur, fremtid, Krig, Udenrigspolitik, Vold
Sidevisning:
596

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)