For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Ikkevold og konfliktløsning

Arrangør:
fredsministerium dk.
Dag:
15. juni 10:00 - 11:00
Type af arrangement:
Foredrag
Tema:
Sikkerhed/militær
Tema 2:
Andet
Sprog:
Dansk
Sted:
Kæmpestranden
Resumé:

Protester, strejker og civil ulydighed er bedre våben til at vælte en diktator eller bekæmpe en besættelsesmagt med, end guerillakrig og bomber, viser fredsforsker Majken Jul Sørensen. Birthe Refslund fra SF's Internationale Udvalg forklarer om konflikter i Vestafrika, og hvordan de kan løses.

Beskrivelse:

Majken Jul Sørensens fredelige konklusion burde vække eftertanke hos alle, som støtter væbnet modstandskamp. Forskningen har sammenlignet voldelige og ikkevoldelige kampagner for selvstændighed, regimeskifte og kamp mod en besættelsesmagt. Resultater er, at valget mellem vold og ikkevold ikke bare handler om moral, men i høj grad om effektivitet. Majken Jul Sørensen har skrevet bogen 'På barrikaderne for fred'. Konflikter i Vestafrika skyldes ofte kamp om regeringsmagten mellem etniske grupper. Den maliske stat kollapsede, da islamiske grupper besatte det nordlige Mali. Den korrupte præsident blev afsat og franske tropper rykkede ind, bakket op af Danmark. En reel langsigtet demokratisk løsning vil have langt større indflydelse for civilsamfundet, mener Birthe Refslund, der har erfaring fra Afrika og Master i Afrika Studier. Oplæggene er led i en Fredshøjskole under Folkemødet. Alle er velkomne til at deltage som de lyster - kom ned i Fredsteltet og hør mere!

Deltagere:
Majken Jul Sørensen, Fredsforsker forfatter fredsaktivist. Birthe Refslund, Master i Afrikastudier.
Kontaktperson 1
Frants Villadsen, fredsministerium.dk, 28241717, fredsministerium@live.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Forskning, Fred, Fredskultur, Krig, Militær
Sidevisning:
622

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)