For deltagere

For arrangører

For pressen

Udskrift fra www.folkemødet.dk

Folkeoplysning – kultur, kitch eller B-film?

Arrangør:
Dansk Oplysnings Forbund.
Dag:
15. juni 13:30 - 14:30
Type af arrangement:
Debat
Tema:
Kultur
Sprog:
Dansk
Sted:
Cirkuspladsen
Resumé:

Fællesskab, oplysning, dannelse, livslang læring og public service til folket! Kært barn har mange navne, og vi er også mange om at levere varen. Hvad er det for et behov, alle vi folkeoplysere ser? Og har vi overhovedet en fælles agenda i forhold til, hvad folkeoplysning er, og hvor vi skal hen?

Beskrivelse:

En kvalificeret samtale og debat om hvad folkeoplysning er, og hvor den udspiller sig. Det fremføres fra tid til anden, at fællesskabet, dannelsen og den folkelige oplysning har haft sin storhedstid. Vi tillader os at spørge, om det nu virkeligt også er tilfældet. Måske er formerne og bidragyderne blot under forandring? Vi flytter lyskeglen fra folkeoplysende organisationer som højskoler, folkeuniversitet og oplysningsforbund og over på andre organisationer, som i deres selvopfattelse også er folkeoplysende. Hør og deltag i debatten med Kulturdirektør i DR, Morten Hesseldahl, Direktør i Danmarks Biblioteksforening, Michel Steen-Hansen og Formand for Landsforeningen af Menighedsråd, Inge Lise Pedersen. De vil fra hver sin vinkel belyse, hvordan de bidrager til den folkelige dannelse og oplysning anno 2013, ligesom vi må forvente en debat i spændingsfeltet mellem tro, underholdning og folkelig oplysning.

Deltagere:
Morten Hesseldahl, Kulturdirektør, DR. Michel Steen-Hansen, Direktør, Danmarks Biblioteksforening. Inge Lise Pedersen, Formand, Landsforeningen af Menighedsråd.
Kontaktperson 1
Henrik Christensen, Sekretariatsleder, Dansk Oplysnings Forbund, 31239471, HC@danskoplysning.dk
Underholdning-events
Nej
For Børn og Unge
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge findes
Nej
Sendes live på internettet
Nej
Tags
Aktivt medborgerskab, Dannelse, Folkeoplysning, Fællesskab, Kultur, Læring, Sammenhængskraft, Voksenundervisning
Sidevisning:
778

Foreningen Folkemødet

Prenumerera på nyhetsbrev(DK)

Här kan du prenumerera nyhetsbrev från Folkemødet, Bornholm. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.(DK)
* = Obligatorisk uppgift(DK)

Ange en riktig e-postadress!(DK)

Ange vad är det för veckodag idag!(DK)